Kroužek Go Alfa v Pardubicích

Kroužek deskové hry Go pro žáky od 3. - 9. třídy základních škol. Pravidelné schůzky jsou v úterý od 15,30 do 17,00 hodin.

Úterý, březen 21, 2006

Úterní schůzka


Ahoj, tak dnes jsme se sešli já, Ápa, Janka a Natálka. Nejdřív jsem sehrál simultánní hru proti Jance a Natálce. Pak jsme si vysvětlili dvě joseki - napadení hvězdy.

Všichni si ta joseki zopakovali a procvičili. Pověděli jsme si také o jednobodovém skoku, dvoubodovém, diagonálním a koňském. Pak jsem sehrál s Natálkou s 4 kameny, dvakrát pěkně vyhrála. S Jankou jsem hrál rovnou. Ápa sehrála atari go na pět kamenů se vzorem, který nás naučila Martina v Novém Boru. Ápě atari go velmi jde, porazila Janku i Natálku. Chvilku jsme řešili tsumego na počítači a pak jsme shlédli 8. díl Hikaru no Go. Mějte se ahoj

Pondělí, březen 20, 2006

DGP v Novém Boru

Ahoj, tak jsme se vypravili na Dětskou Grand Prix do Nového Boru. Jeli jsme v tomto složení - já, Adéla (teta N.) jako doprovod a Kája, Týnka, Janka a Natálka jako účastníci goistické akce. Vyrazili jsme vlakem v 16/45 v pátek a s dvěma přestupy jsme večír kolem 20 hodiny dorazili do Nového Boru. V Nymburku na nádraží jsme potkali brněnskou skupinu v čele se Slávkem Zmekem. Ve vlaku se děti již trochu seznámily a Týnka s Kájou si zahrály proti dvěma klukům z Brna (Jirka a ...). Jak jsme přijeli, tak jsme šli do DDM, Martin Chrz nás přivítal a pak po chvilce nás doprovodil na ubytování. Chvilku jsme pak ještě hráli "město, moře, kuře" a holky ještě sehrály nějaké scénky a my s Adélou jsme hádali, co to je, a pak se šlo spát.

Ráno jsme po deváté hodině vyrazili do DDM. Začaly soutěže prvního dne. Týnka a Kája se zařadily do silné skupiny pokročilých a dopoledne hráli na 13x13 na území. Každá si připsala několik vítězství. Janka a Natálka se zařadily do začátečníků a hráli na 13x13 atari Go na pět kamenů. Natálka si zapsala hodně výher, Janka také několik.

Jakmile se dohrálo, šli jsme na oběd. Snědli jsme špagety. Pak holky s Adélou a ostatními šly na hrad Sloup po lesní cestě a já jel autobusem. Cestou se děti seznámily ještě víc, neb proběhlo veliké koulování. Děti přišly na hrad docela mokří. Na hradě byla prohlídka. Bylo tam pěkně, ale zima. Pak jsme jeli zpátky. Janka s Natálkou autem do DDM a my autobusem na ubytovnu, kde se holky převlékly do suchého a pak také do DDM. A to už bylo kolem 18 hodiny večír a začaly řešitelské soutěže pro obě kategorie. Pak děti vyřešily problémy a začal volný program. Týnka s Kájou a Adélou hrály se Slávkem a dalšími tridomino a pak Uno. Janka s Natálkou hrály Monopoly a jiné. Já jsem hrál Go s Jakubem z Nového Boru a Martinem úplně ke konci večera. Kolem 12 hodiny (!!!) jsme šli teprve dom :). Některým se ani ještě nechtělo. Kolem 1 hodiny ranní jsme šli spát.

Ráno jsme si zabalili věci a šli jsme do DDM. Začal druhý soutěžní den. Janka s Natálkou se zařadily rovněž do pokročilých, takže všichni naši hráli na 19x19 na území s hodinami. Pro některé to bylo první seznámení se s hodinami, což je vždy velmi stresující. Příště už to bude lepší. Zkušenost je důležitá. Kolem 12 hodiny se dohrálo a pak proběhlo vyhlášení výsledků. Naši goisti sice nic nevyhráli, ale také si odnesli malé ceny - časopisy Igo. Za zmínku stojí 4. místo Janky v turnaji 9x9 na území ze sobotního turnaje, pěkné simultánní hry Kájy a Týnky proti 4. danovi na 13x13 a velký počet vítězství Natálky na 13x13 v atari Go.
Pak jsme doběhli pro pizzu a šli na vlak. Cesta proběhla v pohodě, všichni jsme byli již unaveni, přesto byla veliká legrace. Kolem 17/22 jsme dorazili do Pardubic. Rodiče již čekali.

Výlet byl moc fajn. Veliké díky patří Adéle, že s námi jela a umožnila tak tento výlet. Díky Díky Díky.
Příští DGP je v Brně 21. května. Doufám, že vyrazí i naši nejmladší Ápa a Ester. Mějte se ahoj