Kroužek Go Alfa v Pardubicích

Kroužek deskové hry Go pro žáky od 3. - 9. třídy základních škol. Pravidelné schůzky jsou v úterý od 15,30 do 17,00 hodin.

Středa, říjen 26, 2005

4. schůzka

Ahoj, dnes jsme se sešli já, Týnka, Ápa a Ester. Ápa s Ester si zahráli sérii her na tři zajatce do pěti. Ápa zvítězila (45kyu). Já jsem zatím hrál s Týnkou na 13x13 několik partií a v té poslední s 6 kamenama mě Týnka porazila téměř o 10 bodů. Gratuluji. Týnka (48 kyu). Pak si Ester a Ápa vykreslovali mandali. Také všichni dostali jeden problém života a smrti a sestavili si ho na goban. Na konci kroužku jsme si přehrávali s Týnkou partii profesionálních hráčů z japonského časopisu a těsně před koncem jsme si zahráli na 19x19. Mějte se hezky a zase za týden ahoj

Úterý, říjen 18, 2005

3. schůzka kroužku

Ahoj, tak dnes jsme se sešli Týnka, Kája, Ápa, Ester. Ápa s Ester hráli nejdříve na jednoho zajatce a pak na tři zajatce. Za pět vítězství si uhráli jednu třídu. Kája s Týnkou dnes začali hrát na 13x13 na území. Sehrál jsem s Kájou jednu instruktážní partii a naznačil celkovou strategii (nejdříve zabrat rohy, neboť se snadno brání, pak strany). Ápa s Ester také udělali velký pokrok, již začínají vytvářet pevnější skupiny, které nelze snadno zajmout a neútočí již tak prudce :). Gratuluji všem a těším se na další pěkné partie. Výsledky závěrečného turnaje - velmi vyrovnané - Ápa, Týnka, Kája po dvou vítězstvích a Ester žádné, třebaže hrála velmi dobře.

Ahoj ahoj chejník
ps. zde uvádím rating kroužku -
Ápa (47 kyu), Kája (48 kyu), Týnka (49 kyu), Ester (49 kyu).

Středa, říjen 12, 2005

II. schůzka

Ahoj, tak máme nového člena našeho kroužku :). Vítej Ester. Takže má kroužek nyní 4 hráče. V této hodině se Ester naučila pravidlo o svobodách. Kája s Týnkou již hrají na území a ne na zajatce. Vysvětlili jsme si KO - hráč musí zahrát nejdříve někam jinam a pak teprve zahrát a vzít kámen - kámen, který by jinak mohli donekonečna brát jeden druhému. Na konci turnaje se hrál turnaj, v němž Kája zvítězila ve všech hrách a proto se nyní stává 49 kyu. Příští hodinu začne Kája s Týnkou hrát již na 13x13, Ápa a Ester začnou hrát na 9x9 hru na tři zajatce. Na konci opět uspořádáme turnaj, neb to žáky velmi bavilo a dobře se soustředili na hru. :) Ahoj chejník

Úterý, říjen 04, 2005

1. schůzka

Ahoj, tak máme v kroužku 3 členy - Ápu, Týnku, Káju. Všechny Vás vítám. Zeptejte se prosím Vašich kamarádů, zda by také nechtěli chodit.
V hodině jsme probrali pravidlo č. 1 o tvz. SVOBODÁCH. - KAŽDÝ KÁMEN (NEBO SKUPINA KAMENŮ) MÁ URČITÝ POČET SVOBOD (VOLNÝCH BODŮ KOLEM SEBE) - POKUD JE ZTRATÍ VŠECHNY, TEDY NEMÁ ŽÁDNOU SVOBODU - JDE ZE HRY VEN, STÁVÁ SE ZAJATCEM.
Hráli jsme hry, kdo chytí prvního zajatce, a pak také kdo chytí tři zajatce.
Také jsme si povídali o pravidlu č. 2. - ZÁKAZ SEBEVRAŽDY a jedné jediné vyjímce pro toto pravidlo. Zatím ho nebudu vypisovat, neboť se s ním setkáme ještě v dalších partiích a hodinách, pak si ho vysvětlíme znovu a vícekrát.
A že se hraje na území? To jsme také zkoušeli, ale vysvětlím vše ještě na další hodině. Přeci jenom je to taková zvláštní věc, :).
Mějte se hezky a zase v úterý. Kdyby jste měli nějaké nápady, napište nebo mi je řekněte pak v hodině. S pozdravem chejnik